logo

Grad
Srebrenik

Obavijest Službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti općine Srebrenik za korisnike prava lične i porodične invalidnine

Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti općine Srebrenik obavještava sve korisnike prava lične i porodične invalidnine, a koji nisu rođeni i koji nisu imali prebivalište na području općine Srebrenik prije 1992. godine, a koji ostvaruju navedena prava kod ove Službe, da će se u periodu  od 15.01.2018. godine do 15.04.2018. godine, vršiti postupak identifikacije navedenih korisnika u skladu sa Procedurom za obezbjeđenje efikasnosti u poslovima evidencije i kontrole budžetskih sredstava po osnovu povrata uplaćenih naknada za invalidnine i ratna priznanja. U naprijed navedenom periodu svi korisnici kojima prijeratna općina rođenja i prebivališta nije općina Srebrenik, dužni su pristupiti u prostorije Službe  (zgrada općine, treći sprat, kancelarija broj 21.), svakim radnim danom  od 09,00 do 15,00 sati, kako bi se okončao navedeni postupak identifikacije.

Prilikom dolaska na identifikaciju svi korisnici su dužni dostaviti:

1. trajni rodni list
2. ličnu kartu radi identifikacije.

Ukoliko se korisnici u ostavljenom periodu ne odazovu u ovu Službu i ne dostave traženu dokumentaciju i izvrše  identifikaciju ovaj organ će zaključkom izvršiti obustavu ostvarenog prava do okončanja postupka identifikacije.

Podijelite članak