Invest in Srebrenik

Invest in Srebrenik - www.invest.srebrenik.ba

STRATEGIJA RAZVOJA

strategija razvoja

COMPOSE

leap

Budžet

budzet

Košarkaški klub Gradina Srebrenik

Mladi košarkaši KK Gradina SrebrenikVeć 14 godina u Srebreniku egzistira, i to vrlo uspješno, Košarkaški klub «Gradina» Srebrenik.

Klub je osnovan početkom 2003. godine, kada sportska dvorana u Srebreniku nije još uvijek bila napravljena, tako da su članovi kluba  trenirali košarku u sali OŠ Duboki Potok i na školskom poligonu u Srebreniku. Sve sezone su bili prisutni u ligaškom takmičenju  sa pionirima, kadetima i juniorima i u ovom periodu Košarkaški klub «Gradina» je odigrao oko 700 zvaničnih košarkaških utakmica. Pioniri, kadeti i juniori su učestvovali ili još uvijek učestvuju u Ligi mladih TK-a, koja broji 12 klubova i redovno su visoko plasirani. Sve tri  selekcije KK «Gradina» su u vrhu kantonalne košarke. Redovno učestvuju na domaćim i međunarodnim turnirima a pobjede su ostvarivali i van granica BiH.

Iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate, iako su uslovi za rad sve teži. Evidentan je otežan rad zbog nedostatka prostora za treninge, ali to nadopunjuju kvalitetnim i predanim radom, te se nadamo da će, obzirom na postignute rezultate, u budućnosti imati bolje uslove. Krajnji cilj je bio formiranje kvalitetne seniorske ekipe što je 2005 godine  i urađeno te stvaranje od Srebrenika prepoznatljive košarkaške Košarkaši Gradine u sezoni 2009/2010.g. koji su izborili plasman u A1 ligu FBiHsredine.

Iako je bilo teško, jer su do sada uglavnom sami i bez značajnije finansijske podrške zajednice krčili put ka uspjehu, ipak su uspjeli postati snažna i respektabilna ekipa u okviru prvo A2 lige FBiH a kasnije i A1 lige.

Nakon svojevrsnog sazrijevanja, odlazaka najboljih igrača u jače klubove (npr. u Slobodu Ditu), prvenstveno se oslanjajući na sopstvene snage, uz neka pojačanja sa strane, uspjeli su u sezoni 2009/2010 g. izboriti plasman u viši rang tj. A1 ligu FBiH. Obzirom da prije njih u Srebreniku nije postojao košarkaški klub i igrači i menadžment kluba, tada predvođen Bajraktarević Edisom, su svjesni da su morali krenuti od nule ali se kao pravi sportisti nisu bojali izazova. Najteži je bio početak, tako kažu, ali zajednički stav, nadamo se svih Srebreničana, je da Srebrenik zaslužuje i treba da ima kvalitetan košarkaški klub, a uz veću finansijsku potporu smatramo da će biti standardno dobri i u okviru A1 lige FBiH, što su oni i dokazali igrajući duži niz godina veoma uspješno u A1 ligi FBiH..

Dana 23.04.2017.godine spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u A1 ligi u kojoj je srebrenička Gradina ostvarila historijski uspjeh. Iako je Gradina tijesno poražena u finalnom meču na svom parketu od ekipe Vogošće rezultatom 82:80, ova sezona ostat će upisana u historiju KK Gradine. Svi u košarkaškom klubu Gradina moraju biti zadovoljni  onim što je postignuto u protekloj sezoni s obzirom na turbulencije koje su ih pratili tokom ove sezone. Porazom u finalu play off-a od KK Vogošće, koja je izborila Premijer ligu KSBiH, ostavila je Gradinu na jedan korak od krajnjeg cilja. Mora se priznati da su košarkaši Vogošće imali veću želju i motiv kao i širi roster koji se kod košarkaša Gradine dosta mijenjao tokom sezone. U zadnjoj utakmici pred domaćom publikom košarkaše Gradine predvodili su Golijanin i mladi Jakupović sa po 15 postignutih poena dok su ih pratili Džambić i Hasić sa po 14 poena. Kod gostiju prednjačio je iskusni play Peljto sa 23 poena a pratili su ga Fazlić sa 13 i Buza sa 10 postignutih poena. Iako su košarkaši Gradine dali i više od svog maksimuma u finalu nisu mogli više nad, ipak kompletnijom ekipom, Vogošće. Ostaje žal što su košarkaši Gradine došli na korak do samog cilja, koji nažalost nisu dosegli. Uprava Gradine zahvaljuje se dugogodišnjem kapitenu Gradine Nurkanoviću za sve što je uradio za srebreničku košarku, a koji se u zadnjoj utakmici Play off-a A1 lige oprostio od aktivnog igranja košarke.KK Gradina finale u sezoni 2017

Gradonačelnik grada Srebrenik - dr. sci. Nihad Omerović

nihad omerovicNihad Omerović je rođen 28.10.1969. godine u mjestu Falešići, općina Srebrenik. Srednju mašinsku školu završio je 1987. godine u Srebreniku, a zbog nesretnih okolnosti i agresije koja je pogodila našu zemlju visoko obrazovanje nastavio je tek nakon završetka rata. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Tuzli, 1998. godine...
Opširnije o Gradonačelniku

 

Gradsko vijeće

opcinsko vijeceGradsko vijeće je predstavnički organ građana Grada i organ lokalne samouprave izabran na temelju općeg biračkog prava na neposrednim izborima tajnim glasanjem na način određen zakonom. Gradsko vijeće donosi opće akte i druge akte u okviru samoupravnog djelokruga Grada te obavlja druge poslove u skladu sa Ustavom, zakonom i ovim statutom. Gradsko vijeće broji 29 vijećnika.

Program rada Gradskog vijeća (.pdf)        Gradsko vijeće

 

Gradske službe

zgrada opcinePoslove lokalne samouprave i uprave iz djelokruga Grada kao i poslove uprave koje su viši nivoi vlasti prenijeli na Grad, obavljaju gradske službe za upravu i druge službe na način utvrđen zakonom ili drugim propisima. Odlukom o organizaciji Gradskih službi za upravu i obrazovanju kabineta Gradonačelnika uređuje se: broj, naziv, djelokrug poslova Gradskih službi za upravu, način rukovođenja i koordinacije, te druga pitanja vezana za organizaciju i djelokrug rada Gradskih službi za upravu.
 

icon municipality Služba za prostorno uređenje i zaštitu okolice icon municipality Služba civilne zaštite
icon municipality Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti icon municipality Služba za opću upravu i zajedničke poslove
icon municipality Služba za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije icon municipality Služba za finansije i inspekcijski nadzor
icon municipality Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove icon municipality Služba za internu reviziju

  

Video o aktuelnoj situaciji i budućim projektima

 

Facebook stranica

korisni linkovi2

Anketa

Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik

Bilten grada Srebrenika

bilten op sreb

Brojač posjeta

Danas: 10

Juče: 201

Ove sedmice: 1384

Ovog mjeseca: 4106

Ukupno: 212940

Pretraga

Linkovi

Savez općina i gradova Federacije BiH

Vlada Tuzlanskog kantona

Agencija za državnu službu FBiH

Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK)

Info platforma HOĆU.ba