Invest in Srebrenik

Invest in Srebrenik - www.invest.srebrenik.ba

STRATEGIJA RAZVOJA

strategija razvoja

COMPOSE

leap

Budžet

budzet

Odbojkaški klub "Gradina" Srebrenik

OK "Gradina" Srebrenik je formirana 1981. godine a prvi trener i jedan od osnivača kluba je Muharemović Ishak. Nekoliko godina se klub sa dosta uspjeha takmičio u Republičkoj ligi BiH, ali je, prvenstveno zbog finansijskih razloga, klub prestao sa radom 1986. godine. Klub se ponovno registrirao ratne 1994.godine i uključio u takmičenje za prvaka države. U analima odbojkaškog sporta u BiH ostaće zapamćeno da je ekipa OK "Gradina" iz malog Srebrenika uspjela postati prvi prvak nezavisne BiH u odbojci.

Kao prvaci odbojkaši Gradine su , u okviru Kupa prvaka, gostovali u Kijevu(Ukrajina) kod ekipe Lokomotive. I pored prikazane solidne igre, odbojkaši Gradine su izgubili obje utakmice sa 3:0 i 3:1 (ovo je prvi osvojeni set neke BiH odbojkaške ekipe u evropskim takmičenjima do tada). Nakon ispadanja iz Kupa prvaka, klub nastavlja takmičenje u kupu CEV-a, gdje učestvuje na turniru 4 ekipe u Beču u decembru 1995.godine. Protivnici naše ekipe tada su bili renomirani timovi :Hapoel iz Tel Aviva, Donaukraft iz Beča i Digitel Telecom iz Berlina. Iako su izgubili sve tri utakmice časno su predstavljali BiH.

Kako je istakao vođa puta u Kijev i Beč dopredsjednik Amir Husarić, za sve koji su organizovali putovanje bilo je bitno, pored predstavljanja mlade države u Evropi putem sporta,da se svi članovi vrate u BiH, što je i urađeno, za razliku od nekih drugih ekipa koji su se vraćale desetkovane. Klub se sa prosječnim uspjehom takmičio u Prvoj odbojkaškoj ligi BiH sve do 2000 godine, kada najviše zbog nerazumijevanja općinske vlasti, prekida sa radom.

Tokom 2003 godine klub ponovo pristupa takmičenju u okviru Druge odbojkaške lige BiH, da bi odmah izborio plasman u Prvu ligu, a nakon odlične sezone odbojkaši Gradine, koji su u međuvremenu dobili jakog sponzora, srebreničku firmu Ingram uspjeli su postati i već niz godina opstati kao Premijer ligaši, ali se trenutno ipak takmiče u Prvoj ligi BiH. Igrači i treneri se mijenjaju iz sezone u sezonu, tako da sljedeća slika predstavlja ekipu Gradine od prije 3 godine dana.

Sadašnja ekipa OK Gradina

Ekipa OK Gradina, stoje slijeva na desno: Dr. Ešref Harčinović-ljekar ekipe, Mirnes Mehmedović, Edin Salkić, Elvedin Grbić, Mirsad Aličić, Sanel Imamović, Amir Husarić-dopredsjednik kluba, Adnan Koprić-trener, čuče: Miralem Buljubašić, Darko Mehmedović, Sead Šabić, Imenis Bešlagić, Tarik Ibrišević i Fahrudin Ferizović.

Tokom posljednjih nekoliko sezona odbojkaška ekipa koja se sada zove "Gradina Herceg" uspjela se ponovno plasirati u najviši takmičarski rang tj. u odbojkašku mušku Premijer ligu BiH, ali su sezonu 2016/2017 završili nažalost na začelju tabele.Na slikama su prikazane ekipe Gradine Herceg u muškoj i ženskoj konkurenciji iz različitih sezona.

 

 

Odbojkasi i odbojkasice Gradine HercegOK Gradina HercegU sklopu kluba postoji i ženska odbojkaška ekipa koju trenira Elvir ćudić i koja se par godina takmičila u Drugoj ligi BiH za odbojkašice a posljednjih godina odbojkašice “Gradine-Herceg” uspješno nastupaju u Prvoj federalnoj ligi BiH za odbojkašice. Tako su se u sezoni 2016/2017  odbojkašice plasirale u doigravanje za prvaka Prve federalne lige, ali se nisu uspjele plasirati u viši rang takmičenja. U okviru kluba djeluje ženska škola odbojke (vodi je profesor tjelesnog odgoja Elvir Ćudić) te muška škola odbojke (vodi je profesor tjelesnog odgoja Mustafa brahimović). Na taj način kroz škole odbojke kao i kroz obje ekipe aktivno je uključeno oko 80 mladih zaljubljenika u odbojku, što je pravo bogastvo za općinu Srebrenik. Iako trenutno postižu nešto slabije rezultate od očekivanih, uz orjentaciju prije svega na domaće snage, nadamo se da će OK Gradina-Herceg Srebrenik i u budućnosti nastaviti sa dostojnim prezentovanjem Srebrenika, u šta, ukoliko se obezbijede sigurni izvori finansiranja, uopće ne sumnjamo.

Gradonačelnik grada Srebrenik - dr. sci. Nihad Omerović

nihad omerovicNihad Omerović je rođen 28.10.1969. godine u mjestu Falešići, općina Srebrenik. Srednju mašinsku školu završio je 1987. godine u Srebreniku, a zbog nesretnih okolnosti i agresije koja je pogodila našu zemlju visoko obrazovanje nastavio je tek nakon završetka rata. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Tuzli, 1998. godine...
Opširnije o Gradonačelniku

 

Gradsko vijeće

opcinsko vijeceGradsko vijeće je predstavnički organ građana Grada i organ lokalne samouprave izabran na temelju općeg biračkog prava na neposrednim izborima tajnim glasanjem na način određen zakonom. Gradsko vijeće donosi opće akte i druge akte u okviru samoupravnog djelokruga Grada te obavlja druge poslove u skladu sa Ustavom, zakonom i ovim statutom. Gradsko vijeće broji 29 vijećnika.

Program rada Gradskog vijeća (.pdf)        Gradsko vijeće

 

Gradske službe

zgrada opcinePoslove lokalne samouprave i uprave iz djelokruga Grada kao i poslove uprave koje su viši nivoi vlasti prenijeli na Grad, obavljaju gradske službe za upravu i druge službe na način utvrđen zakonom ili drugim propisima. Odlukom o organizaciji Gradskih službi za upravu i obrazovanju kabineta Gradonačelnika uređuje se: broj, naziv, djelokrug poslova Gradskih službi za upravu, način rukovođenja i koordinacije, te druga pitanja vezana za organizaciju i djelokrug rada Gradskih službi za upravu.
 

icon municipality Služba za prostorno uređenje i zaštitu okolice icon municipality Služba civilne zaštite
icon municipality Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti icon municipality Služba za opću upravu i zajedničke poslove
icon municipality Služba za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije icon municipality Služba za finansije i inspekcijski nadzor
icon municipality Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove icon municipality Služba za internu reviziju

  

Video o aktuelnoj situaciji i budućim projektima

 

Facebook stranica

korisni linkovi2

Anketa

Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik

Bilten grada Srebrenika

bilten op sreb

Brojač posjeta

Danas: 12

Juče: 201

Ove sedmice: 1386

Ovog mjeseca: 4108

Ukupno: 212942

Pretraga

Linkovi

Savez općina i gradova Federacije BiH

Vlada Tuzlanskog kantona

Agencija za državnu službu FBiH

Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK)

Info platforma HOĆU.ba