Invest in Srebrenik

Invest in Srebrenik - www.invest.srebrenik.ba

STRATEGIJA RAZVOJA

strategija razvoja

COMPOSE

leap

Budžet

budzet

Sport

Moderna sportska dvorana je okosnica razvoja dvoranskih sportovaDavne 1953. g. formiran je najstariji sportski kolektiv FK "Gradina" Srebrenik, koji se trenutno dosta uspješno takmiči.

u sklopu Prve lige FBiH. Nakon njega formirani su i drugi fudbalski klubovi. Izgradnjom modernog gradskog stadiona kapaciteta 5000 gledalaca, omogućen je brži razvoj nogometa, ali i drugih sportova poput atletike i sl.

Dovršetkom izgradnje sportske dvorane 2003.g. naglo se razvijaju sportovi poput košarke, rukometa, karatea, dok se muška ekipa OK "Gradina-Ingram" jedno vrijeme uspješno takmičila u Premijer odbojkaškoj ligi BiH.NK Gradina 2011.godine

Teško je i nabrojati sve uspjehe nekoliko  ovdašnjih  karate klubova odn. nadaleko čuvenih ribolovaca, koji redovito osvajaju medalje na brojnim takmičenjima i daju državne reprezentativce.

Od ostalih kolektiva možemo spomenuti klub borilačkih sportova "Fantom", šahovski klub "Srebrenik" i Udruženje građana za uzgoj i zaštitu golubova i sitnih životinja.

Gradonačelnik grada Srebrenik - dr. sci. Nihad Omerović

nihad omerovicNihad Omerović je rođen 28.10.1969. godine u mjestu Falešići, općina Srebrenik. Srednju mašinsku školu završio je 1987. godine u Srebreniku, a zbog nesretnih okolnosti i agresije koja je pogodila našu zemlju visoko obrazovanje nastavio je tek nakon završetka rata. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Tuzli, 1998. godine...
Opširnije o Gradonačelniku

 

Gradsko vijeće

opcinsko vijeceGradsko vijeće je predstavnički organ građana Grada i organ lokalne samouprave izabran na temelju općeg biračkog prava na neposrednim izborima tajnim glasanjem na način određen zakonom. Gradsko vijeće donosi opće akte i druge akte u okviru samoupravnog djelokruga Grada te obavlja druge poslove u skladu sa Ustavom, zakonom i ovim statutom. Gradsko vijeće broji 29 vijećnika.

Program rada Gradskog vijeća (.pdf)        Gradsko vijeće

 

Gradske službe

zgrada opcinePoslove lokalne samouprave i uprave iz djelokruga Grada kao i poslove uprave koje su viši nivoi vlasti prenijeli na Grad, obavljaju gradske službe za upravu i druge službe na način utvrđen zakonom ili drugim propisima. Odlukom o organizaciji Gradskih službi za upravu i obrazovanju kabineta Gradonačelnika uređuje se: broj, naziv, djelokrug poslova Gradskih službi za upravu, način rukovođenja i koordinacije, te druga pitanja vezana za organizaciju i djelokrug rada Gradskih službi za upravu.
 

icon municipality Služba za prostorno uređenje i zaštitu okolice icon municipality Služba civilne zaštite
icon municipality Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti icon municipality Služba za opću upravu i zajedničke poslove
icon municipality Služba za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije icon municipality Služba za finansije i inspekcijski nadzor
icon municipality Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove icon municipality Služba za internu reviziju

  

Video o aktuelnoj situaciji i budućim projektima

 

Facebook stranica

korisni linkovi2

Anketa

Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik

Bilten grada Srebrenika

bilten op sreb

Brojač posjeta

Danas: 17

Juče: 201

Ove sedmice: 1391

Ovog mjeseca: 4113

Ukupno: 212947

Pretraga

Linkovi

Savez općina i gradova Federacije BiH

Vlada Tuzlanskog kantona

Agencija za državnu službu FBiH

Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK)

Info platforma HOĆU.ba