Invest in Srebrenik

Invest in Srebrenik - www.invest.srebrenik.ba

STRATEGIJA RAZVOJA

strategija razvoja

COMPOSE

leap

Budžet

budzet

Sport

Moderna sportska dvorana je okosnica razvoja dvoranskih sportovaDavne 1953. g. formiran je najstariji sportski kolektiv FK "Gradina" Srebrenik, koji se trenutno dosta uspješno takmiči.

u sklopu Prve lige FBiH. Nakon njega formirani su i drugi fudbalski klubovi. Izgradnjom modernog gradskog stadiona kapaciteta 5000 gledalaca, omogućen je brži razvoj nogometa, ali i drugih sportova poput atletike i sl.

Dovršetkom izgradnje sportske dvorane 2003.g. naglo se razvijaju sportovi poput košarke, rukometa, karatea, dok se muška ekipa OK "Gradina-Ingram" jedno vrijeme uspješno takmičila u Premijer odbojkaškoj ligi BiH.NK Gradina 2011.godine

Teško je i nabrojati sve uspjehe nekoliko  ovdašnjih  karate klubova odn. nadaleko čuvenih ribolovaca, koji redovito osvajaju medalje na brojnim takmičenjima i daju državne reprezentativce.

Od ostalih kolektiva možemo spomenuti klub borilačkih sportova "Fantom", šahovski klub "Srebrenik" i Udruženje građana za uzgoj i zaštitu golubova i sitnih životinja.

Načelnik općine Srebrenik - dr. sci. Nihad Omerović

nihad omerovicNihad Omerović je rođen 28.10.1969. godine u mjestu Falešići, općina Srebrenik. Srednju mašinsku školu završio je 1987. godine u Srebreniku, a zbog nesretnih okolnosti i agresije koja je pogodila našu zemlju visoko obrazovanje nastavio je tek nakon završetka rata. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Tuzli, 1998. godine...
Opširnije o načelniku

 

Općinsko vijeće

opcinsko vijeceOpćinsko vijeće je predstavnički organ građana Općine i organ lokalne samouprave izabran na temelju općeg biračkog prava na neposrednim izborima tajnim glasanjem na način određen zakonom. Općinsko vijeće donosi opće akte i druge akte u okviru samoupravnog djelokruga Općine te obavlja druge poslove u skladu sa Ustavom, zakonom i ovim statutom. Općinsko vijeće broji 29 vijećnika.

Program rada Općinskog vijeća (.pdf)        Općinsko vijeće

 

Općinske službe

zgrada opcinePoslove lokalne samouprave i uprave iz djelokruga Općine kao i poslove uprave koje su viši nivoi vlasti prenijeli na Općinu, obavljaju općinske službe za upravu i druge službe na način utvrđen zakonom ili drugim propisima. Odlukom o organizaciji Općinskih službi za upravu i obrazovanju kabineta Općinskog načelnika uređuje se: broj, naziv, djelokrug poslova Općinskih službi za upravu, način rukovođenja i koordinacije, te druga pitanja vezana za organizaciju i djelokrug rada Općinskih službi za upravu.
 

icon municipality Služba za prostorno uređenje i zaštitu okolice icon municipality Služba civilne zaštite
icon municipality Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti icon municipality Služba za opću upravu i zajedničke poslove
icon municipality Služba za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije icon municipality Služba za finansije i inspekcijski nadzor
icon municipality Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove icon municipality Služba za internu reviziju

  

Video o aktuelnoj situaciji i budućim projektima

 

Facebook stranica

korisni linkovi2

Anketa

Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik

Bilten općine Srebrenik

bilten op sreb

Brojač posjeta

Danas: 35

Juče: 159

Ove sedmice: 970

Ovog mjeseca: 3276

Ukupno: 170825

Pretraga

Linkovi

Savez općina i gradova Federacije BiH

Vlada Tuzlanskog kantona

Agencija za državnu službu FBiH

Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK)

Info platforma HOĆU.ba